Wat is uw conditie van uw dak ? Voorkom lekkage !

Na flinke regenbuien, stormen en hoge windsnelheden treden lekkages snel en onverwachts op. Ook de tempratuur wisseling hebben grote invloed op uw conditie van uw dak.

 

Tijdens de verschillende seizoenen wordt uw dak voortdurend getest op invloeden zoals; neerslag, tempratuur, uv-licht en verontreiniging. Het toenemend veranderend klimaat resulteert in krachtige stormen en rukwinden. Maar ook droogte en stortbuien.  De afgelopen jaren heeft Nederland enkele records verbroken. Slecht voor uw conditie van uw dak al deze invloeden en toenemende extreme neerslag. Dit kan grote gevolgen hebben aan uw buitenschil van huis. Uw dak is een van de gevoeligste delen van uw buitenschil en wordt gezien als uw belangrijkste schil.

 

Heeft uw dak last van lekkage? Twijfelt u aan uw huidige storm- of waterdichtheid ?  Dan raden wij u aan dit snel te (laten) repareren of vroegtijdig te inspecteren door een specialist. Een rapportage van uw dak of woning geeft u een helder beeld van uw huidige conditie van uw woning. Hoe langer de lekkage/gebrek speelt, des te meer gevolgschade kan worden aangericht. De kans dat uw binnenschil van uw woning wordt aangetast is vergroot. Gelukkig kan een lekkage of gebrek gemakkelijk worden gerepareerd en vaak worden voorkomen. Hoe? Simpel ! U controleert uw dak wij doen het graag voor u ! (link contactformulier invullen contactgegevens)

Help ! Dak lekkage gevonden

Het is van groot belang dat u snel achterhaalt waar het lekkagepunt zit.

Beantwoord deze vragen voor uzelf:
– Loopt de hemelwaterafvoer van uw dak vrij of is hij verstopt door verontreiniging zoals: blad, ruis en takken ?
– Uw dakbedekking controleren op gebreken zoals: slijtage, kapotte, losse, scheve of verontreinigde pannen  ?
– Uw dakrand/trim controleren op slijtage los, verouderd of openstaande randen ?
– Zijn uw dak afwerkingen zoals loodslabben nog optimaal en stormvast ?
– Ontbreken er geen dak delen of bouwdelen van uw onderdak wat de waterdichtheid waarborgt ?
– Conditie van uw dakbedekking bitumen uitgedroogd, scheuren, craquelé, versleten of verzakt  ?
– Zijn uw buitenmuren niet tijdig geïmpregneerd en verzadigd of uw voegwerk in slechte conditie ?

Geen van de genoemde mankementen dan is het misschien de schoorsteen of  een kapotte nokvorst. De lekkage kan dan vaak niet tijdig worden gezien vanwege gebrek aan klimmaterieel. De lekkage treed dan vaak van hoger op. Om dit in kaart te brengen dient u de dakpannen rondom uw daklekkage te (laten) verwijderen. Op de omliggende dakplaten zijn lekkage sporen zichtbaar die te herleiden zijn naar de oorzaak en herkomst van uw dak lekkage. U heeft dan uw lekkagepunt gevonden, toch adviseren wij altijd om alle mogelijke dak lekkages uitte sluiten.

 

Dak lekkage voorkomen

“Voorkomen is altijd beter dan genezen”. Maar hoe kunt u dit het voorkomen ? Allereerst is goed gepland onderhoud van uw dak van belang. Het dak is dé buitenschil van uw woning die de meeste invloeden en krachten moet doorstaan. Wilt u preventief onderhoud van uw dak bij ons onderbrengen ? Vraag naar de mogelijkheden. (link contactformulier en contactgegevens)

Voor elk type dak heeft een andere aanpak nodig. Zo is elk dak anders gesitueerd en vraagt om een verschillend en tijdig gepland onderhoud. Niet alleen het materiaal kan verschillend zijn. Maar ook uw huidige woonomgeving. Het is dus slim om dit werk door een ervaren dakdekker te laten controleren.

Neem contact met ons op