pannendakenPannendaken in Nederland

De meeste hellende daken in Nederland zijn bedekt met dakpannen. En dat is niet zo gek. Een pannendak gaat bij goed en gereguleerd onderhoud erg lang mee. En daarom zijn ze relatief goedkoop en duurzaam.

Duurzame pannendaken

De levensduur van een pannendak is erg lang. Dat komt omdat het relatief eenvoudig is om reparaties aan een pannendak uit te voeren. Bovendien winnen we zelf de benodigde grondstoffen. Een dakpan is namelijk vaak gemaakt van klei uit de Nederlandse rivieren.

 

Levensduur pannendak

Een pannendak heeft een levensduur dat uiteenloopt van 40 tot 100 jaar. Fabrieken geven 30 jaar garantie op beide soorten.

Soorten dakpannen op pannendaken

Pannendaken zijn dus bekleed met dakpannen. Maar niet iedere dakpan is hetzelfde. Grofweg zijn de dakpannen onder te verdelen in twee soorten: betonnen en keramische dakpannen. Er zijn echter wel duizenden verschillende maten en type.

Beide soorten dakpannen worden gestort of gegoten in mallen. Tijdens dit proces worden ze met de juiste bestanddelen op kleur gemaakt en uitgehard. Na de kleur en uitharding wordt uw dakpan geglazuurd indien u daarvoor kiest.

Om de juiste pan voor uw dak te vinden helpen wij u graag. Mocht u al een keuze hebben gemaakt ? Geen probleem wij leggen bijna alle dakpannen. Zie onze leveranciers en partners. Wij geven 12 jaar garantie op dakrenovaties.

Betonnen dakpannen

pannendaken

Betonnen dakpannen voor pannendaken bestaan uit uitgehard cement. Betonnen pannen hoeven niet gebakken te worden, wat beter is voor de CO2-uitstoot. Sinds beton steeds meer toepassingen heeft gekregen in de bouw, zijn er ook steeds meer verschillende soorten verbeterde pannen bedacht. Ook nieuwe innovaties zijn er aan toegevoegd. Hierbij kunt u denken aan verschillende soorten coatings: milieuvriendelijke, warmtewerende en luchtzuiverende coatings.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden gemaakt van rivierklei. Dit maakt deze dakpannen tot een puur natuurproduct. De voorraad grondstoffen is onuitputbaar en er wordt door de natuur zelf continu nieuwe klei aangemaakt. Om de keramische dakpannen te kunnen produceren wordt er gebruik gemaakt van een bakoven.

Twee goede redenen om te kiezen voor betonnen dakpannen:

1: Als u opzoek bent naar de goedkoopste manier voor het vervangen van u dakpannen dan zijn betonnen dakpannen een aanrader. betonpannen zijn over het algemeen iets goedkoper dan gebakken dakpannen, maar ook het leggen van de dakpannen is gemakkelijker en dus goedkoper. Betonpannen zijn vaak wat groter dan gebakken pannen.

2: Betonpannen zijn zeer maatvast wat wil zeggen dat bij temperatuur verschillen deze pannen nauwelijks uitzetten of krimpen. Betonpannen zijn over het algemeen ook zwaar wat ook goed uitkomt bij de stormen die vaak over ons landje heen razen.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wanneer u ons inschakelt voor uw pannendak bent u verzekerd van vakwerk. Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.