Dakreparatie pannendaken

De daken in Nederland zijn grotendeels bedekt met dakpannen. Dit komt doordat ze relatief goedkoop en duurzaam zijn. Mocht u een oud dak met één of meerdere kapotte dakpannen hebben dan is reparatie eenvoudig en snel opgelost. Een pannendak gaat bij goed en gereguleerd onderhoud erg lang mee. Indien er toenemende gebreken zijn tijdens vorst is uw dak aan vervanging toe. Uw dak heeft veel te voorduren en moet dus opgewassen zijn tegen toenemende stormen. Bovendien winnen we zelf de benodigde grondstoffen, één dakpan is van namelijk klei uit de Nederlandse rivieren. In ons klimaat hebben we met vele soorten neerslag te maken zoals: regen, sneeuw en hagel. Dakpannen hebben een zeer lange levensduur en gaan met goed onderhoud een leven lang mee.

 

Dakpannen bestaan uit twee soorten namelijk; beton en keramisch. Er zijn wel duizenden verschillende maten en type. Helaas worden de meeste dan ook niet meer gemaakt. Om de juiste pan voor uw dak te vinden helpen wij u graag. Mocht u al een keuze hebben gemaakt ? Geen probleem wij leggen bijna alle dakpannen. Zie onze leveranciers en partners. Wij geven 12 jaar garantie op dakrenovaties.

pannendaken
pannendaken

Beide pannen worden gestort of gegoten in mallen. Tijdens dit proces worden ze met de juiste bestanddelen op kleur gemaakt en uitgehard. Na de kleur en uitharding wordt uw pan geglazuurd indien u daarvoor kiest.

Een pannendak heeft een levensduur dat uiteenloopt van 40 tot 100 jaar. Fabrieken geven 30 jaar garantie op beide soorten. Dakpannen laten vervangen beton of keramisch?

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen bestaan uit uitgehard cement. Beton pannen hoeven niet gebakken te worden wat beter is voor de Co2 uitstoot. Sinds beton steeds meer toepassingen heeft gekregen in de bouw zijn er ook steeds meer verschillende soorten verbeterde pannen bedacht. Ook nieuwe innovaties zijn er aan toegevoegd. Hierbij kunt u denken aan verschillende soorten coatings: milieuvriendelijke, warmte werende en luchtzuiverende coatings.

Gebakken dakpannen

Keramische dakpannen worden gemaakt van rivierklei, wat de pannen tot een puur natuurproduct maakt. De voorraad grondstoffen is onuitputbaar en er wordt door de natuur zelf continu nieuwe klei aangemaakt. Om de keramische dakpannen te kunnen produceren wordt er gebruik gemaakt van een bakoven.

daklekkage

Twee goede redenen om te kiezen voor betonnen dakpannen:

1: Als u opzoek bent naar de goedkoopste manier voor het vervangen van u dakpannen dan zijn betonnen dakpannen een aanrader. betonpannen zijn over het algemeen iets goedkoper dan gebakken dakpannen, maar ook het leggen van de dakpannen is gemakkelijker en dus goedkoper. Betonpannen zijn vaak wat groter dan gebakken pannen.

2: Betonpannen zijn zeer maatvast wat wil zeggen dat bij temperatuur verschillen deze pannen nauwelijks uitzetten of krimpen. Betonpannen zijn over het algemeen ook zwaar wat ook goed uitkomt bij de stormen die vaak over ons landje heen razen.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wanneer u ons inschakelt voor uw pannendak bent u verzekerd van vakwerk. Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.