Uw bitumen dak plat vervangen of repareren?

Wilt u uw bitumen plat dak vervangen of repareren? Dat is nodig wanneer u bijvoorbeeld een lekkage aan uw platte dak heeft of uw bitumen dak versleten is. Wij zijn uw specialist voor het vervangen en/of repareren van uw dak.

 

Op de meeste platte daken in Nederland ligt bitumen dakbedekking. Dit komt doordat de levensduur van bitumen erg hoog is. Bitumen is slijtvast en makkelijk te repareren of te renoveren. Hierdoor is het mogelijk om een versleten dak te recyclen of te vernieuwen. Dit vernieuwen gebeurt door het aanbrengen van een nieuwe toplaag (overlagen). Deze toplaag wordt door middel van branden gekleefd.

Bitumen dakbedekking is meest voorkomende dakbedekking

Bitumen dakbedekking is de meest voorkomende dakbedekking op platte of licht hellende daken. De goede hechting en zeer goede waterdichtheid maken deze bedekking daarom populair in ons Nederlands klimaat. Buiten bitumineuze daken zien wij ook nog vaak mastieken daken. Bij lekkage aan uw mastieken dak vervangen wij uw plat dak tot het dakbeschot.

Lekkage bitumen dakbedekking

Heeft u een lekkage aan uw bitumen dakbedekking? Dit kan ontstaan door versleten bitumen dakbedekking of bevuilde afvoeren. Door goed onderhoud kunt u de slijtage aan uw dak vertragen. Controleer bijvoorbeeld uw dakranden, -afvoeren, -doorvoeren en vloeinaden op veroudering of lekkagepunten.

Dakinspectie bitumen dak

Bij een dakinspectie aan uw bitumen dak controleren wij de staat van uw bitumen dakbedekking. Wij brengen de risicovolle punten in kaart en bekijken de afvoeren, doorvoeren, dakranden en uw afschot na. Uw platte dak wordt volledig geïnspecteerd op veroudering en slijtage. Tekenen van craquelé en uitgedroogde bitumen dakbedekking zijn aanwijzingen dat uw dakbedekking is verouderd.

Wacht niet te lang met renoveren van uw bitumen dak! Er is een behoorlijke kans dat scheuren en kieren groter worden door bijvoorbeeld vorst. Uw bovenste laag dakbedekking kan indien goed beoordeeld nog gerenoveerd worden. Mocht de staat erg slecht zijn raden wij u aan om een uitgebreidere inspectie uit te laten voeren. Mocht de staat van de onderlaag onbekend zijn  dan maken we een insneden in uw dakbedekking.

 

Neem contact op met ons voor een gratis dakinspectie.

bitumen dak vervangen

Duurzaam & milieuvriendelijk

Wij geven interne cursussen voor een milieuvriendelijke en duurzame manier van werken. Wij recyclen voor een groot deel uw materialen. Ook leren wij onze dakdekkers zo goed en efficiënt mogelijk te werken met het gebruiken materiaal.

Witte dakbedekking

De klimaatsveranderingen en de opkomst van energieneutrale woningen vragen om efficiënte oplossingen. Wij verwerken steeds vaker witte dakbedekking. Doordat warmte van uv-licht wordt teruggekaatst, zorgt dit voor een betere isolatiewerking. Bovendien heeft het een positief effect op uw zonnepanelen.

Specialist en gecertificeerd in bitumen dakbedekking

DakspecialistNL is gespecialiseerd en gecertificeerd in het aanbrengen van bitumen dakbedekking. Wij werken met hoge kwaliteit materialen. Daarom kunnen wij een garantie van minimaal 15 jaar op nieuwbouw of volledige renovatie geven. Wij verwerken twee soorten bitumen dakbedekking: APP en SBS.

APP bitumen plat dak vervangen

APP (atactisch polypropyleen) is een gemodificeerde bitumen. Aan dit bitumen zijn kunststoffen toegevoegd waardoor de bitumen wordt versterkt. APP bitumen dakbedekking is een zeer betrouwbare en goede dakbedekking. Wilt u uw bitumen dak vervangen? Dan is APP een zeer goede keuze. Wij werken uitsluitend met de kwalitatief beste APP en geven hier minimaal 10 jaar garantie op.

De voordelen van APP dakbedekking:

  • hoge temperatuurstabiliteit
  • hoge weerstand tegen veroudering
  • zeer uv-bestendig
  • weinig onderhoud
  • geschikt voor recycling

SBS bitumen plat dak vervangen

SBS (styreen butadieen styreen) is ook een gemodificeerde bitumen. Ook hier zijn kunststoffen aan toegevoegd, maar deze kunststoffen zijn zeer elastisch.
Vanwege de elastische kunststoffen die deze dakbedekking bezit vangt SBS werkende ondergronden zeer goed op. Bij SBS bitumen dakbedekking wordt wel vaak gekozen om het te bedekken met bijvoorbeeld een grindlaag, omdat deze dakbedekking sneller poreus wordt door UV straling.

Daksystemen

Er zijn verschillende platte daksystemen zoals een vastliggend systeem. Deze is door middel van een bijhorende en brandbare onderlaag vast geschroefd met rondellen. Vastliggende systemen hoeven dus niet belast te worden met grind. Dit in tegenstelling met losliggende systemen. Deze moeten worden belast.

Dakinstallaties

Naast het bitumen dak vervangen, kunnen wij ook andere installaties voor u vervangen, leveren of aanbrengen. Hierbij kunt u denken aan lichtstraten en koepels voor extra lichtinval. Maar ook ventilatie doorvoeren en kanalen. Verder zijn wij ervaren in het renoveren van daken met een installatie zoals zonnepanelen en schoorstenen op uw plat dak. Wij bekleden deze vaak mee met het geheel van uw dak. Zo waarborgen wij onze garantie op uw gehele bitumen dakbedekking.

bitumen dak vervangen

Dakranden

Dakranden zijn de afwerkingen van uw plat dak en zijn mogelijk in verschillende type materialen en afwerkingen. Ze zijn altijd mechanisch bevestigd omdat dakranden stormgevoelig zijn. Tenslotte werkt het plat dak voornamelijk aan uw dakranden. En door de doorvoer en afwatering van uw plat dak, is het een vaak voorkomend probleem een dakrand lekkage. Een losse dakrand of afwerking zorgt voor directe lekkage aan uw dak.

 

Wij plaatsen de volgende types dakrandafwerkingen:

  • Traditionele aluminium daktrimmen als dakrand.
  • Zinken deklijsten op maat voor strakke en langdurige afwerking.
  • Afdekkappen van gecoat staal. Plasticol ofwel beter bekend als zetwerk.

Ieder materiaal en type heeft zijn voordeel. Aluminium daktrim is een standaard voorkomend type dakrand. Ze zijn gemakkelijk te monteren en te bewerken tijdens de renovatie. Zo worden zinken dakranden vaak geplaatst op maatwerk, zink gaat lang mee en vangt de werking goed op. Wij werken vaak met bewerkt staal voor een op kleur en op maat gemaakte afwerking. Deze kan in geheel uw wens geleverd worden. Het materiaal word mechanisch met hulpstukken op kleur en behorende bevestiging materialen gemonteerd.

Bitumen plat dak vervangen en isoleren

Tijdens het plannen van uw renovatie kunt u op uw energiekosten besparen. Wij raden het altijd aan om isolatie aan te brengen aan uw dak. Platte daken worden van binnen of van buiten geïsoleerd. Er zijn ook verschillende types en verschillende mogelijkheden voor het isoleren van uw plat dak. Vraag naar de mogelijkheden. Bij het aanbrengen van isolatieplaten gebruiken we enkel hoogwaardige isolatie van bekende Nederlandse leveranciers. Het aanbrengen van isolatie klinkt eenvoudig maar een specialist moet alle koude bruggen voorkomen. U wilt namelijk een maximaal rendement behalen als u uw dak wilt isoleren. Alle naden en kieren en koude delen van uw dak dienen afgedicht te worden. Vraag om advies indien u uw bitumen of andere plat dak wilt isoleren. Wij brengen indien nodig een verholen goot aan door te spelen met hoogte van uw plat dak. Hierdoor optimaliseren we de afwatering en de levensduur van uw plat dak. Ook kunnen we hierdoor uw huidige hoogte van uw dakranden of installaties behouden.

 

Vraag aan uw dakdekker advies voor het isoleren van uw plat dak. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van isolatie op de volgende manieren:

 

Buitenaf isoleren en mechanisch bevestigen
Binnenuit isoleren met glaswol en afwerken gipsplaten (verlaagd plafond)
Omgekeerd dak; Isoleren en vervolgens belasten van isolatieplaten.

 

Isoleren levert geld op, vraag naar de mogelijkheden. Gratis offerte en advies op maat !