Bitumen plat dak vervangen? Wij zijn specialist op het gebied van bitumen dak renovaties. De meeste platte daken in Nederland zijn bedekt met een bitumen dakbedekking. Dit komt doordat de levensduur van bitumen erg hoog is, het is namelijk erg slijtvast en het is gemakkelijk te repareren of te renoveren. Zo kunnen we een versleten dak gemakkelijk recyclen of vernieuwen door een nieuwe toplaag aan te brengen (overlagen). Deze wordt geheel verkleeft door middel van branden. Bitumen dakbedekking is daarom ook de meest voorkomende dakbedekking op platte of licht hellende daken. De uiterst goede hechting en zeer goede waterdichtheid maken deze bedekking daarom populair in ons Nederlands klimaat. Buiten bitumineuze daken zien wij ook nog vaak mastieken daken. Bij lekkage aan uw mastiek dak vervangen wij uw plat dak gelieve tot het dakbeschot.

Specialist en gecertificeerd

Wij werken met hoge kwaliteit materialen en geven daarom ook altijd een garantie van minimaal 15 jaar op nieuwbouw en of volledige renovatie. Wij verwerken twee soorten bitumen dakbedekking APP en SBS.  Downloads IKO brandrollen

lekkage plat bitumen dak

Lekkage aan uw plat dak kan ontstaan door bevuilde afvoeren. Goed onderhoud en voorkomen van slijtage aan uw dak is belangrijk. Controleer uw dakranden, dak afvoeren (hwa), dak doorvoeren en vloei naden op veroudering of lekkage punten. Wij zien dagelijks achterstallig onderhoud op deze delen van uw dak. De waterdichtheid behouden is een pré wat wij graag voor uw ontzorgen. Vraag om een vrijblijvende offerte of een dak inspectie. Bij spoed kunnen wij binnen 2 uur op adres zijn door heel Nederland.

Wacht niet te lang en neem contact op.

Duurzaam & milieuvriendelijk

Wij doen aan interne cursussen voor een milieu vriendelijk en duurzaam manier van werken. Wij gaan erg duurzaam en milieuvriendelijk om met afval. Wij recyclen voor een groot deel uw materialen. Ook leren wij onze dakdekkers zo goed en efficiënt mogelijk te werken met het gebruiken materiaal. Zo houden we onze kosten laag en kunnen we goed mee concurreren.

 

Dakinspectie bitumen / plat dak

Bij een plat bitumen dakinspectie controleren wij uw dakbedekking. De risicovolle punten worden in kaart gebracht. Mocht er van binnen lekkage sporen zijn dan zal dakdekker u hierom vragen. De locatie en afkomst van uw vochtspoor kan een hint geven naar de herkomst. Afvoeren, doorvoeren en dakranden en uw afschot wordt nagekeken. De huidige staat van uw plat dak en afwerkingen wordt geheel geïnspecteerd op veroudering en slijtage. Teken van craquelé en uitgedroogde dakbedekking geven de aanwijzing dat uw dakbedekking is verouderd, u bent toe aan een nieuwe toplaag. Wacht niet te lang met renoveren van uw bitumen dak ! De kans dat scheuren en kieren groter worden met vorst is er. Uw bovenste laag dakbedekking kan indien goed beoordeeld nog gerenoveerd worden. Mocht de staat zo slecht zijn en tekenen zijn van verzakking en rotte delen wordt aangeraden een diepere inspectie uitvoeren. Mocht de staat van de onderlaag onbekend zijn en tekenen van vocht onder uw toplaag dan maken we een insneden in uw dakbedekking. Denkt u aan plat dak isolatie ? Wij inspecteren uw plat dak tot de uiterste lagen van uw bitumen dak. Zo kunnen wij de maximale dikte van uw isolatie, opstand en afschot bepalen en berekenen.

 

Witte bedekking

Door de klimaatsveranderingen en de opkomst van energie neutrale woningen, zijn wij nog een stap verder gegaan. Wij verwerken steeds vaker witte dakbedekking. Dit resulteert in een verbeterde isolatie werking doordat warmte van uv-licht wordt teruggekaatst. Door het witte oppervlak. Bovendien heeft het een positief effect op uw zonnepanelen.

APP Dakbedekking

APP (atactisch polypropyleen) is een gemodificeerde bitumen, dus een bitumen waaraan kuststoffen zijn bijgevoegd dit zorgt ervoor dat de bitumen worden versterkt. APP dakbedekking is zeer betrouwbare en goede bedekking. U wilt uw dakbedekking vervangen, dan is APP een zeer goede keuze. omdat wij uitsluitend met de best geleverde APP werken geven wij minimaal 10 garantie op deze dakbedekking.

SBS Dakbedekking

SBS (styreen butadieen styreen) is ook een gemodificeerde bitumen waar ook kunststoffen zijn bijgevoegd, maar deze kunststoffen zijn zeer elastisch.
Vanwege de elastische kunststoffen die deze dakbedekking bezit vangt SBS werkende ondergronden zeer goed op. Wel moet er bij SBS dakbedekking worden gekozen om het te bedekken met bijvoorbeeld een grindlaag, omdat deze dakbedekking sneller poreus wordt door UV straling.

De voordelen van APP dakbedekking:

  • hoge temperatuurstabiliteit
  • hoge weerstand tegen veroudering
  • zeer uv-bestendig
  • weinig onderhoud
  • geschikt voor recycling

Daksystemen

Er zijn verschillende platte daksystemen zoals een vast liggend systeem. Deze is door middel van een bijhorende en brandbare onderlaag vast geschroefd met rondellen. Vast liggende systemen hoeven dus niet belast te worden met grind. Dit in tegenstelling met los liggende systemen. Deze moeten worden belast.

Dakinstallaties

Enkele installaties die wij voor u kunnen vervangen of kunnen leveren en aanbrengen zijn: lichtstraten en koepels voor extra lichtinval. Maar ook ventilatie doorvoeren en kanalen. Verder zijn wij ervaren in het renoveren van daken met een installatie zoals zonnepanelen en schoorstenen op uw plat dak. Wij bekleden deze vaak mee met het geheel van uw dak. Zo waarborgen wij onze garantie op uw gehele bitumen dakbedekking.

Dakranden plaatst uw dakdekker in verschillende materialen en afwerkingen. Dakranden zijn de afwerkingen van uw plat dak. Ze zijn altijd mechanisch bevestigd omdat dakranden erg stormgevoelig zijn. Tenslotte werkt het platdak voornamelijk aan uw dakranden. En door de doorvoer en afwatering van uw plat dak, is het een vaak voorkomend probleem een dakrand lekkage. Een losse dakrand of afwerking zorgt voor directe lekkage aan uw dak.

 

Wij plaatsen de volgende types dakrandafwerkingen:

  • Traditionele aluminium daktrimmen als dakrand.
  • Zinken deklijsten op maat voor strake en langdurige afwerking.
  • Afdekkappen van gecoat staal. Plasticol ofwel beter bekend als zetwerk.

Ieder materiaal en type heeft zijn voordeel. Aluminium daktrim is een standaard voorkomend type dakrand. Ze zijn gemakkelijk te monteren en te bewerken tijdens de renovatie. Zo worden zinken dakranden vaak geplaatst op maatwerk, zink gaat lang mee en vangt de werking goed op. Wij werken vaak met bewerkt staal voor een op kleur en op maat gemaakte afwerking. Deze kan in geheel uw wens geleverd worden. Het materiaal word mechanisch met hulpstukken op kleur en behorende bevestiging materialen gemonteerd.

Plat dak isoleren

Tijdens het plannen van uw renovatie kunt u op uw energiekosten besparen. Wij raden het altijd aan om isolatie aan te brengen aan uw dak. Platte daken worden van binnen of van buiten geïsoleerd. Er zijn ook verschillende types en verschillende mogelijkheden voor het isoleren van uw plat dak. Vraag naar de mogelijkheden. Bij het aanbrengen van isolatieplaten gebruiken we enkel hoogwaardige isolatie van bekende Nederlandse leveranciers. Het aanbrengen van isolatie klinkt eenvoudig maar een specialist moet alle koude bruggen voorkomen. U wilt namelijk een maximaal rendement behalen als u uw dak wilt isoleren. Alle naden en kieren en koude delen van uw dak dienen afgedicht te worden. Vraag om advies indien u uw bitumen of andere plat dak wilt isoleren. Wij brengen indien nodig een verholen goot aan door te spelen met hoogte van uw plat dak. Hierdoor optimaliseren we de afwatering en de levensduur van uw plat dak. Ook kunnen we hierdoor uw huidige hoogte van uw dakranden of installaties behouden.

 

Vraag aan uw dakdekker advies voor het isoleren van uw plat dak. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van isolatie op de volgende manieren:

 

Buitenaf isoleren en mechanisch bevestigen
Binnenuit isoleren met glaswol en afwerken gipsplaten (verlaagd plafond)
Omgekeerd dak; Isoleren en vervolgens belasten van isolatieplaten.

 

Isoleren levert geld op, vraag naar de mogelijkheden. Gratis offerte en advies op maat !

Chat openen