Wij herstellen stormschade aan uw dak

Stormschade aan uw dak laten herstellen?

Wilt u de stormschade aan uw dak zo snel mogelijk laten herstellen? Neem direct contact op met DakspecialistNL en uw verzekeringsmaatschappij. Indien mogelijk herstellen wij de stormschade aan uw dak direct! Wanneer dit niet mogelijk is zorgen wij voor noodvoorzieningen om verdere schade te voorkomen.

 

Let op! Ga niet zelf het dak op en ruim eventuele schade niet op. Onze expert en/of de expert van uw verzekeringsmaatschappij willen de schade goed op kunnen nemen. De procedure gaat altijd in samenwerking met uw verzekeringsmaatschappij.

schoorsteenrenovatie

Stormschade aan uw dak

Bij hevige storm en windhozen kan er een deel – of soms een heel dak – van uw huis of pand afwaaien. In sommige gevallen is het pure overmacht, maar in veel gevallen liggen er oorzaken aan ten grondslag die goed te voorkomen zijn.

Oorzaken stormschade

Veel daken in Nederland voldoen niet aan de gestelde normen. Denk bijvoorbeeld aan losliggende nokvorsten, waarvan het cement volledig los is gelaten. Of ballast dakbedekkingssystemen – waarbij daken worden belast met kiezels om de dakbedekking op zijn plek te houden – met te weinig ballast. Het zijn oorzaken van stormschade die eenvoudig te voorkomen zijn.

Een andere belangrijke oorzaak van stormschade ligt bij de huis- of pandeigenaren zelf. Wanneer daken niet goed worden onderhouden, kunnen dakafwerkingen of daksystemen – door veroudering en werking – loslaten. Als de wind grip krijgt op deze zwakke plekken is moeder natuur in staat om een heel dak los te rukken. Door preventief onderhoud en inspectie door een vakman worden deze gebreken vroegtijdig gesignaleerd en gerepareerd.

 

Heeft u twijfels over de stormvastheid van uw dak? Neem dan contact met ons op! Wij komen graag bij u langs om uw dak te inspecteren. Afhankelijk van het daksysteem hebben wij meerdere oplossingen om de daken weer stormvast te krijgen.

Stormschade aan uw dak voorkomen in plaats van herstellen

Bij het aanbrengen van dakbedekkingssystemen dient er altijd rekening gehouden te worden met de wind. DakspecialistNL doet dat door middel van een een berekening van de windbelasting. Hierdoor voldoen onze daken altijd aan de eisen, of het nu gaat om hellende daken (bijv. pannendaken) of platte daken (bijv. bitumen daken). Bij de keuze houden we altijd rekening met materiaal- en bevestigingskeuze.