Schoorsteen repareren in Rotterdam

Of bel direct 010-3076427

In Rotterdam staan onze schoorsteenspecialisten voor u klaar.

 

Bij Dakdekkersbedrijf Dakspecialist Nederland wordt u van A tot Z geholpen wat betreft uw schoorsteen. In deze mooie havenstad zijn we zeer actief en altijd snel bij u in de buurt. Wij zijn specialist in het onderhouden, repareren en renoveren van uw schoorsteen en rookkanaal in de regio Rotterdam.

De complete schoorsteen- techniek bestaat uit vele verschillende materialen. Dit vereist ervaring en vakmanschap. Wij bezitten over de kennis voor een optimale werking van uw rookkanaal en waterdichtheid van de schoorsteen of andere dak doorvoer.

 

Gratis schoorsteen inspectie nodig? Bel voor een afspraak om uw schoorsteen te laten inspecteren!

Schoorsteeninspectie

Wij voeren een visuele inspectie vrijblijvend uit. Aan de hand van de constateringen wordt een advies uitgebracht. Indien uw schoorsteen niet in orde is, zullen we tevens een camera inspectie adviseren zodat ook de staat aan de binnenkant wordt beoordeeld. Wij hanteren concurrerende prijzen en gebruiken materialen van hoge kwaliteit zo maakt u optimaal gebruik van de levensduur van uw schoorsteen.

 

De staat van de schoorsteen wordt beoordeeld op:

  • Slijtage
  • Lekkages
  • Metselwerk
  • Loodslabbe
  • Voegwerk
  • Bovenplaat
  • Kanaal
schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Er zijn diverse zaken die vervangen worden met een renovatie, welke in uw situatie van toepassing zijn zullen wij uitvoerig met u bespreken.

 

De delen die regelmatig vervangen worden zijn:

-Lood of kunststof afwerkingen van uw schoorsteen; bestaat uit voetlood, loketten (trapsgewijs) en slabbe van lood of kunststof ingewerkt met klemmen en nagels. Vaak laat lood los door; storm, ingescheurde loodslabbe, open voegen en verroestte nagels of klemmen.

 

-Voegwerk of metselwerk; bestaat uit specie, mortel en bakstenen. Vaak poreus, aangetast door mos of versleten door neerslag en wind. Bij vocht problemen door aanhoudende buien kan impregneren van uw schoorsteen uitkomst bieden.

 

-Bovenplaat- element of cementdekplaat; de plaat bedekt uw metselwerk en beschermt tegen water of vorstschade. Ook de rollaag van uw schoorsteen (de bovenste rij bakstenen) liggen afwaterend zodat uw schoorsteen waterdicht is. Vaak zorgt een gescheurde bovenplaat voor langdurige lekkage en schade aan uw schoorsteen en rookkanaal. De hedendaagse hitte en temperatuurverschillen zorgen voor krimpscheuren en aantasting van de schoorsteen.

 

-Rookkanaal, gasuitlaat of ventilatie kanalen; Dit zijn uitmondingen van de schoorsteen en zorgen voor optimale afvoer van rookgas van uw: kachel, openhaard, badkamer of riool. Deze lopen vaak door uw gemetselde schoorsteen. Dit wordt bedekt met een schoorsteen trekkap of regenkap. Tevens zijn dit ideale plekken voor vogels die hier graag hun nest bouwen.

Verwijderen of opnieuw opbouwen van schoorsteen

Soms is een renovatie, reparatie of impregnatie niet voldoende en kan uw schoorsteen beter in zijn geheel worden verwijderd of geheel opnieuw opgebouwd worden. Na het slopen van de schoorsteen wordt het dak weer aan geheeld met de originele dakbedekking van de rest van uw plat of hellend dak. Een andere optie is vervangen. Vraag de specialist naar de mogelijkheden. Een onbruikbaar kanaal of schoorsteen zonder functie kunt u te allen tijden beter verwijderen en slopen. Zo heeft u simpelweg geen onderhoud meer nodig aan uw schoorsteen.

* Let op vaak zijn schoorstenen gedeeld met uw buren of onderdeel van uw constructie! Laat altijd een specialist adviseren voor een schoorsteen renovatie!

Reinigen en Onderhoud

Het reinigen en onderhouden van de schoorsteen wordt door ons altijd geadviseerd. Zo voorkomt u slijtage aan uw voegwerk en losse loodslabben. Vaak na storm of door harde wind kan uw lood opwaaien en nagels lostrekken uit uw voegen en zo blijvende schade aanrichten. Door het reinigen en onderhouden van uw schoorsteen, kunnen lekkages tijdig opgespoord en verholpen worden voor het schade aan uw woning brengt.

 

Schoorstenen bevinden zich vanwege de rookgassen over het algemeen op grote hoogtes. Het is van belang dat er veilig wordt gewerkt tijdens een schoorsteen reparatie of herstel aan het voegwerk. Door toenemende regenval, langere buien en stormschades aan de schoorsteen, verhelpen we steeds meer lekkages aan schoorstenen. Lekkages aan de schoorsteen zijn zeer vervelend en soms hardnekkig te verhelpen. Laat u hierom tijdig informeren over onze diensten.

 

Bij renovatiewerken aan uw schoorsteen dient er zorgvuldig klimmaterieel gebruikt te worden. Ga niet zelf het dak op! Neem geen onnodig risico en laat u net als anderen in Rotterdam ook ontzorgen door de schoorsteenwerken van Dakspecialist Nederland.

 

Vakkundige schoorsteentechniek door Dakspecialist Nederland

Dakdekkers en monteurs van Dakspecialist Nederland zijn specialist in het renoveren of repareren van uw rookkanaal of schoorsteen. Belt u ook voor een vrijblijvend bezichtiging en advies van een van onze dakspecialisten in Rotterdam? Ook voor spoed werkzaamheden aan uw schoorsteen en bij lekkages kunt u te allen tijden bij ons terecht.

Neem contact met ons op

Of bel direct 010-3076427

Chat openen