Schoorsteen repareren in Dordrecht

Of bel direct 010-3076427

Schoorsteen repareren Dordrecht: wij staan voor u klaar

 

Het repareren en renoveren van schoorstenen is een complexe taak. Dit komt niet alleen door het werken op hoogte, maar ook door de techniek die erachter schuilgaat. Daarom vereist schoorsteenwerk ervaring en vakmanschap. Wij beschikken over de kennis en kunde voor een optimale werking van uw rookkanaal. Bovendien verzorgen wij de waterdichtheid van uw schoorsteen of ander dakdoorvoeren. Kortom, Dakspecialist Nederland is uw specialist voor het onderhouden, renoveren en repareren van uw schoorsteen in Dordrecht.

 

Wilt u een gratis schoorsteeninspectie in Dordrecht en omgeving? Bel voor een afspraak om uw schoorsteen te laten inspecteren!

Schoorsteeninspectie

Voordat wij uw schoorsteen repareren in Dordrecht, doen we een uitgebreide inspectie. Deze visuele inspectie kunnen we vrijblijvend voor u uitvoeren. Naar aanleiding van de constateringen wordt een advies uitgebracht. Indien uw schoorsteen niet in orde is, zullen we een camera inspectie adviseren zodat ook de conditie aan de binnenkant wordt beoordeeld. Wij hanteren concurrerende prijzen en gebruiken hoogwaardige materialen, zo maakt u optimaal gebruik van de levensduur van uw schoorsteen.

 

De gesteldheid van de schoorsteen wordt beoordeeld op:

  • Slijtage
  • Lekkages
  • Metselwerk
  • Loodslabbe
  • Voegwerk
  • Bovenplaat
  • Kanaal
schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie Dordrecht

Bij een schoorsteenrenovatie zijn er verschillende onderdelen die mogelijk vervangen of hersteld moeten worden. Hieronder vind je veel voorkomende renovaties aan schoorstenen.

 

-Lood- of kunststofafwerkingen: dit bestaat uit voetlood, loketten (trapsgewijs) en slabbe van lood of kunststof, die naar verloop van tijd los kunnen latten. Dit kan gebeuren door storm, ingescheurde loodslabbe, open voegen en/of verroestte nagels of klemmen.

 

-Voeg- of metselwerk: het voeg- of metselwerk wordt na verloop van tijd poreus, aangetast door mos of versleten door neerslag en wind. Dat kan vervolgens weer leiden tot vochtproblemen in huis. Bij vochtproblemen door aanhoudende buien kan impregnatie van uw schoorsteen uitkomst bieden.

 

-Bovenplaatelement of cementdekplaat: deze plaat bedekt uw metselwerk en beschermt tegen water of vorstschade. Ook de rollaag van uw schoorsteen (de bovenste rij bakstenen) ligt afwaterend, zodat uw schoorsteen waterdicht is. Een gescheurde bovenplaat zorgt voor langdurige lekkage en schade aan uw schoorsteen en rookkanaal. De hedendaagse hitte en temperatuurverschillen zorgen voor krimpscheuren en aantasting van de schoorsteen.

 

-Rookkanaal, gasuitlaat of ventilatiekanalen: dit zijn de uitmondingen van de schoorsteen die zorgen voor optimale afvoer van rookgas van uw kachel, open haard, badkamer of riool. Deze uitmondingen lopen vaak door uw gemetselde schoorsteen, die weer wordt bedekt met een schoorsteentrekkap of regenkap. Dit zijn ook ideale plekken voor vogels om te nestelen.

Nieuwe schoorsteen

Soms is een renovatie, reparatie of impregnatie van uw schoorsteen niet voldoende. Het is dan beter om de schoorsteen in zijn geheel af te breken en opnieuw op te bouwen. Uiteraard wordt de nieuwe schoorsteen perfect verwerkt met de originele dakbedekking, zodat zich hier geen daklekkage kan ontwikkelen.

 

Is uw schoorsteen niet meer in gebruik? Dan kunt u deze beter verwijderen en slopen. Zo heeft u geen onderhoud meer nodig aan uw schoorsteen.

* Let op vaak zijn schoorstenen gedeeld met uw buren of onderdeel van uw constructie. Laat altijd een specialist adviseren voor een schoorsteenrenovatie!

Schoorsteenonderhoud

Wij raden altijd aan om uw schoorsteen structureel te reinigen en onderhouden. Door dit preventief te doen voorkomt u slijtage aan uw voegwerk en loshangende loodslabben, waardoor de kans op schade in huis kleiner is. Is er toch een daklekkage ontstaan? Door goed onderhoud worden lekkages in een vroeg stadium vastgesteld en gerepareerd. Zo ontstaat hierdoor geen onnodige waterschade in huis.

 

Schoorsteen repareren Dordrecht: veilig en snel

Schoorstenen bevinden zich over het algemeen op grote hoogte. Veilig werken is een must. Daarom gebruiken wij bij het repareren en renoveren van uw schoorsteen betrouwbaar klimmateriaal. Ga niet zelf het dak op! Neem geen onnodig risico en laat ons, net als anderen in Dordrecht, uw zorgen uit handen nemen door een van de specialisten van Dakspecialist Nederland.

 

Specialisten schoorsteen repareren Dordrecht

De dakdekkers en monteurs van Dakspecialist Nederland zijn specialist in het vernieuwen of repareren van uw rookkanaal of schoorsteen. Daarnaast voeren wij diverse andere dakwerkzaamheden voor u uit. Wilt u een algehele (gratis) dakinspectie of heeft u spoedwerkzaamheden aan uw schoorsteen? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Of bel direct 010-3076427