Schoorsteen renoveren en voegen in Nijmegen

Of bel direct 024-2022688

Schoorsteen renoveren Nijmegen

 

Wilt u uw schoorsteen renoveren of repareren? Laat dit doen door een vakman! Het repareren en renoveren van schoorstenen is een complexe taak. Dit komt niet alleen door het werken op hoogte, maar ook door de techniek die erachter zit. Daarom vereist schoorsteenwerk ervaring en vakmanschap.

 

Wij beschikken over de kennis en kunde voor een optimale werking van uw rookkanaal. Bovendien verzorgen wij de waterdichtheid van uw schoorsteen of ander dakdoorvoeren. Kortom, Dakspecialist Nederland is uw specialist voor het onderhouden, renoveren en repareren van uw schoorsteen.

 

Wilt u een gratis schoorsteeninspectie in Nijmegen en omgeving? Bel voor een afspraak om uw schoorsteen te laten inspecteren!

Eerst inspecteren, dan renoveren

Wij kunnen gratis en vrijblijvend een visuele schoorsteeninspectie voor u uitvoeren. Naar aanleiding van onze constateringen, geven wij u een eerlijk en betrouwbaar advies. Zien we dat de schoorsteen niet in orde is, dan voeren we een camera-inspectie uit om ook de conditie van de binnenkant van de schoorsteen vast te stellen en te beoordelen.

Wij hanteren concurrerende prijzen en gebruiken hoogwaardige materialen. Zo maakt u optimaal gebruik van de levensduur van uw schoorsteen.

 

Wij beoordelen de staat van uw schoorsteen op basis van:

  • Slijtage
  • Lekkages
  • Metselwerk
  • Loodslabbe
  • Voegwerk
  • Bovenplaat
  • Kanaal
schoorsteenrenovatie

Schoorsteen voegen Nijmegen

Bij een schoorsteenrenovatie zijn er verschillende onderdelen die mogelijk vervangen of hersteld moeten worden. Een voorbeeld hiervan is het voegen van de schoorsteen. Het voeg- of metselwerk van uw schoorsteen wordt aangetast door mos, neerslag en wind. Hierdoor worden de voegen poreus. Dit kan vervolgens leiden tot vochtproblemen in huis. Andere veelvoorkomende  herstelwerkzaamheden zijn aan de:

 

-Lood- of kunststofafwerkingen: dit bestaat uit voetlood, loketten (trapsgewijs) en slabbe van lood of kunststof. Deze afwerkingen kunnen naar verloop van tijd loslaten als gevolg van storm, ingescheurde loodslabbe, open voegen en/of verroeste nagels of klemmen.

 

-Bovenplaatelement of cementdekplaat: deze plaat bedekt uw metselwerk en beschermt tegen water of vorstschade. Ook de rollaag van uw schoorsteen (de bovenste rij bakstenen) ligt afwaterend, zodat uw schoorsteen waterdicht is. Een gescheurde bovenplaat zorgt voor langdurige lekkage en schade aan uw schoorsteen en rookkanaal. De hedendaagse hitte en temperatuurverschillen zorgen voor krimpscheuren en aantasting van de schoorsteen.

 

-Rookkanaal, gasuitlaat of ventilatiekanalen: dit zijn de uitmondingen van de schoorsteen die zorgen voor optimale afvoer van rookgas van uw kachel, open haard, badkamer of riool. Deze uitmondingen lopen vaak door uw gemetselde schoorsteen, die weer wordt bedekt met een schoorsteentrekkap of regenkap. Dit zijn ook ideale plekken voor vogels om te nestelen.

Schoorsteen vernieuwen of renoveren

Soms is een renovatie, reparatie of impregnatie van uw schoorsteen niet voldoende. Het is dan beter om de schoorsteen in zijn geheel af te breken en opnieuw op te bouwen. Uiteraard wordt de nieuwe schoorsteen perfect verwerkt met de originele dakbedekking, zodat zich hier geen daklekkage kan ontwikkelen.

 

Is uw schoorsteen niet meer in gebruik? Dan kunt u deze beter verwijderen en slopen. Zo heeft u geen onderhoud meer nodig aan uw schoorsteen.

* Let op vaak zijn schoorstenen gedeeld met uw buren of onderdeel van uw constructie. Laat altijd een specialist adviseren voor een schoorsteenrenovatie!

Schoorsteen renoveren Nijmegen: veilig en snel

Schoorstenen bevinden zich over het algemeen op grote hoogte. Veilig werken is een must. Daarom gebruiken wij bij het repareren en renoveren van uw schoorsteen betrouwbaar klimmateriaal. Ga niet zelf het dak op! Neem geen onnodig risico en laat ons uw zorgen uit handen nemen door een van de specialisten van Dakspecialist Nederland.

 

Specialisten schoorsteen renoveren en repareren

De dakdekkers en monteurs van Dakspecialist Nederland zijn specialist in het renoveren of repareren van uw rookkanaal of schoorsteen. Daarnaast voeren wij diverse andere dakwerkzaamheden voor u uit. Wilt u een algehele (gratis) dakinspectie of heeft u spoedwerkzaamheden aan uw schoorsteen? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Of bel direct 024-2022688