Schoorsteen renoveren in Ede

Of bel direct 024-2022688

Een schoorsteeninspectie nodig in Ede?

 

Bij Dakdekkersbedrijf Dakspecialist Nederland wordt u van begin tot eind goed geholpen wat betreft uw schoorsteen. Wij zijn specialist dé specialist waar u naar opzoek bent in Ede voor het onderhouden, repareren en renoveren van uw schoorsteen en rookkanaal.

 

De complete schoorsteentechniek bestaat uit vele verschillende materialen. Dit vereist ervaring en vakmanschap. Wij bezitten over de kennis voor een optimale werking van uw rookkanaal en waterdichtheid van de schoorsteen of andere dak doorvoer.

 

Gratis schoorsteen inspectie nodig in Ede en omstreken? Bel voor een afspraak om uw schoorsteen te inspecteren!

Schoorsteeninspectie

Een visuele inspectie kunnen we vrijblijvend voor u uitvoeren. Naar aanleiding van de constateringen wordt een advies uitgebracht. Indien uw schoorsteen niet in orde is, zullen we een camera inspectie adviseren zodat ook de conditie aan de binnenkant wordt beoordeeld. Wij hanteren concurrerende prijzen en gebruiken hoogwaardige materialen, zo maakt u optimaal gebruik van de levensduur van uw schoorsteen.

 

De gesteldheid van de schoorsteen wordt beoordeeld op:

  • Slijtage
  • Lekkages
  • Metselwerk
  • Loodslabbe
  • Voegwerk
  • Bovenplaat
  • Kanaal
schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Er zijn diverse bestanddelen die vervangen worden met een renovatie, uiteraard bespreken we vooraf uitvoerig om welke zaken dit in uw geval gaat.

 

De veel voorkomende delen die vervangen dienen te worden zijn:

-Lood of kunststof afwerkingen van uw schoorsteen; bestaat uit voetlood, loketten (trapsgewijs) en slabbe van lood of kunststof ingewerkt met klemmen en nagels. Vaak laat lood los door; storm, ingescheurde loodslabbe, open voegen en verroestte nagels of klemmen.

 

-Voegwerk of metselwerk; bestaat uit specie, mortel en bakstenen. Vaak poreus, aangetast door mos of versleten door neerslag en wind. Bij vocht problemen door aanhoudende buien kan impregneren van uw schoorsteen uitkomst bieden.

 

-Bovenplaat- element of cementdekplaat; de plaat bedekt uw metselwerk en beschermt tegen water of vorstschade. Ook de rollaag van uw schoorsteen (de bovenste rij bakstenen) liggen afwaterend zodat uw schoorsteen waterdicht is. Vaak zorgt een gescheurde bovenplaat voor langdurige lekkage en schade aan uw schoorsteen en rookkanaal. De hedendaagse hitte en temperatuurverschillen zorgen voor krimpscheuren en aantasting van de schoorsteen.

 

-Rookkanaal, gasuitlaat of ventilatie kanalen; Dit zijn uitmondingen van de schoorsteen en zorgen voor optimale afvoer van rookgas van uw: kachel, openhaard, badkamer of riool. Deze lopen vaak door uw gemetselde schoorsteen. Dit wordt bedekt met een schoorsteen trekkap of regenkap. Tevens zijn dit ideale plekken voor vogels die hier graag hun nest bouwen.

Verwijderen of opnieuw opbouwen van schoorsteen

Een enkele keer is een renovatie, reparatie of impregnatie niet voldoende en kan uw schoorsteen beter in zijn geheel worden afgebroken en geheel opnieuw worden opgebouwd. Na het ontmantelen van de schoorsteen wordt het dak weer aan geheeld met de originele dakbedekking van de rest van uw plat of hellend dak. Een andere optie is vervangen. Vraag hiervoor de specialist naar de mogelijkheden. Een onbruikbaar kanaal of schoorsteen zonder werking kunt u te allen tijden beter verwijderen en slopen. Zo heeft u gewoonweg geen onderhoud meer nodig aan uw schoorsteen.

* Let op vaak zijn schoorstenen gedeeld met uw buren of onderdeel van uw constructie! Laat altijd een specialist  adviseren voor een schoorsteen renovatie!

Reinigen en Onderhoud van schoorsteen

Het reinigen en onderhouden van de schoorsteen wordt door ons altijd aangeraden. Zo voorkomt u slijtage aan uw voegwerk en loshangende loodslabben. Na storm of door harde wind kan uw lood opwaaien en nagels lostrekken uit uw voegen en zo aanhoudende schade aanrichten. Door het reinigen en onderhouden van uw schoorsteen, kunnen lekkages vroeg opgespoord worden en verhelpen wij het probleem voor het schade aan uw woning brengt.

 

Schoorstenen bevinden zich wegens de uitlaat van rookgassen over het algemeen op grote hoogtes. Het is van belang dat er veilig wordt gewerkt tijdens een schoorsteen reparatie of herstel aan het voegwerk. Door toenemende regenval, langere buien en stormschades aan de schoorsteen afgewisseld met hele droge en zonnige periodes, verhelpen we steeds meer lekkages aan schoorstenen. Lekkages aan de schoorsteen zijn zeer hinderlijk en wel eens hardnekkig te verhelpen. Laat u hierom tijdig informeren over onze diensten, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Bij renovatiewerken aan uw schoorsteen dient er betrouwbaar klimmaterieel gebruikt te worden. Ga niet zelf het dak op! Neem geen onnodig risico en laat ons, net als anderen in Ede, de zorgen uit handen nemen door een specialisten van Dakspecialist Nederland.

 

Vakkundige schoorsteentechniek door Dakspecialist Nederland

De dakdekkers en monteurs van Dakspecialist Nederland zijn specialist in het vernieuwen of repareren van uw rookkanaal of schoorsteen. Belt u ook voor een vrijblijvend bezichtiging en advies van een van onze dakspecialisten in Ede? Ook voor spoed werkzaamheden aan uw schoorsteen en bij lekkages kunt u te allen tijden bij ons terecht.

Neem contact met ons op

Of bel direct 024-2022688

Chat openen